Zvýraznite jeho chuť: Králik na pive

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Králik na pive

Potrebujeme:

  • 1 králik
  • hladká múka na obalenie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice masla
  • 2 cibule
  • 4 – 6 strúčikov cesnaku
  • 6 vetvičiek tymianu
  • 300 ml svetlého piva
  • 200 ml hydinového vývaru
  • 1 menší zeler
  • 2 lyžičky celozrnnej horčice
  • 2 lyžičky hnedého cukru
  • 1 lyžica petržlenovej vňate
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

  1. Králika umyjeme, osušíme a naporciujeme na 6 častí. Osolíme z jednej i druhej strany a necháme asi 30 minút odležať.
  2. Do veľkého taniera nasypeme hladkú múku a jednotlivé porcie v nej obalíme. V hrnci rozohrejeme olej a maslo a mäso na ňom z každej strany opečieme dohneda.
  3. Mäso vyberieme a na tuku opečieme očistenú cibuľu nakrájanú na hrubšie plátky. Na miernom ohni dusíme, kým cibuľa nie je celkom mäkká. Pridáme celé strúčiky cesnaku a opekáme už len 1 minútu.
  4. Zvýšime teplotu a prilejeme pivo. Necháme zovrieť, povaríme 2 minúty a prilejeme vývar. Osolíme, okoreníme a zakryjeme pokrievkou. Pridáme očistený zeler nakrájaný na väčšie kocky a navrch položíme opečené mäso. Znížime teplotu a dusíme asi 45 minút, kým mäso nie je mäkké.
  5. Králika vyberieme z hrnca, zvýšime teplotu a tekutinu varom zredukujeme na tretinu. Potom pridáme horčicu, cukor a podľa potreby soľ a korenie.
  6. Do hrnca vrátime mäso, prehrejeme ho a posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.
  7. Podávame s dusenou ryžou, so širokými cestovinami alebo s chlebovými hriankami.

Pekne šťavnaté: Pečený králik so zeleninou a šampiňónmi

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Zvýraznite jeho chuť: Králik na pive
Dobré jedlo