Naplnená hruškami: Skvelá smotanová torta

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Smotanová torta

Potrebujeme:

Cesto:

  • 300 g polohrubej múky
  • 150 g tučného tvarohu
  • 6 lyžíc mlieka
  • 2 lyžice oleja
  • 1 vajce
  • 80 g práškového cukru
  • štipka soli

Plnka:

  • 200 g hustej kyslej smotany
  • 4 vajcia
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vanilkový puding v prášku
  • 4-6 hrušiek
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 2 lyžičky škoricového cukru
  • 2 lyžice kryštálového cukru
  • 1 lyžica citrónovej šťavy

Postup:

  1. Ošúpané hrušky rozpolíme a jadierka vyberieme. Do hrnca s vodou dáme kryštálový cukor, citrónovú šťavu a uvedieme do varu. Vložíme hrušky a na miernom ohni varíme asi 5 minút. Vyberieme ich a necháme vychladnúť.
  2. Múku, tvaroh, mlieko, olej, vajce, práškový cukor a soľ spolu spracujeme na cesto. Okrúhlu vrúbkovanú formu s vyšším okrajom s priemerom 26 cm vymastíme a vysypeme. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vyložíme ním dno i boky formy.
  3. Kyslú smotanu vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom. Pridáme vajcia, vanilkový puding v prášku a premiešame.
  4. Na cesto vo forme dáme plnku, vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 stupňov Celzia predpekáme 10 minút. Navrch plnky uložíme hrušky, posypeme ich škoricovým cukrom, vložíme do rúry a dopečieme.

Nepečená ovocná torta

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Naplnená hruškami: Skvelá smotanová torta
BÁJEČNÁ ŽENA