Zástupkyňa šéfredaktorky Katka ľúbi kokos a tieto ježe jej voňajú na sto kilometrov!

01
Chuťmeter:
 
30 kusov
 
J12: Kokosové ježe

Potrebujeme:

  • 250 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 30 g masla
  • 300-400 ml mlieka
  • 2 lyžice medu
  • 400 g polohrubej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • maslo a múka na vytretie plechu

Na kakaovú polevu:

  • 200 g práškového cukru
  • 50 g kakaa holandského typu
  • 6-7 lyžíc mlieka
  • 50 g masla
  • 200 g strúhaného kokosu na obaľovanie

Postup:

  1. Vo veľkej mise vymiešajte všetky suroviny na cesto. Prelejte ho do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút, kým koláč nechytí peknú zlatú farbu. Nechajte ho dobre vychladnúť.
  2. Zatiaľ pripravte kakaovú polevu: V menšom kastróle na miernom ohni vymiešajte všetky ingrediencie do hladka a nechajte mierne vychladnúť.
  3. Vychladnutý koláč priamo v plechu rozkrájajte na rovnaké obdĺžniky. Namáčajte ich do kakaovej polevy a hneď obaľujte v kokose. Ježe vám v chladničke vydržia aj dva týždne.

Šéfkina zástupkyňa
Katka Ľúbim kokos a tieto ježe ním voňajú na sto kilometrov. Okrem toho sú neuveriteľne šťavnaté, žiadna suchá záležitosť, ako by ste možno čakali. Recept na ne upravila moja mamina, v tom pôvodnom bolo napríklad viac vajec, preto cesto stvrdlo. Mami, ďakujem.

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Zástupkyňa šéfredaktorky Katka ľúbi kokos a tieto ježe jej voňajú na sto kilometrov!
Dobré jedlo