Medvedie labky: Vanilkovým cukrom na obaľovanie nešetrite

Chuťmeter:
 
70 kusov
 
J12: Medvedie labky

Potrebujeme:

  • 400 g zmiešanej hladkej a hrubej múky
  • 200 g práškového cukru
  • 1 lyžica kakaového prášku
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 1 balíček škoricového cukru Kotányi
  • 150 g mletých orechov
  • 5 kusov pomletých klinčekov
  • 2 vajcia
  • 250 g masla
  • maslo a múka na vymazanie formičiek
  • zmes práškového a vanilkového cukru na obaľovanie

Postup:

  1. Do hlbšej misy preosejte hladkú a hrubú múku, práškový cukor, kakao, kypriaci prášok, škoricový cukor, pridajte orechy a pomleté klinčeky. Suchú zmes dobre premiešajte, pridajte vajcia a zmäknuté maslo.
  2. Zmes odložte na 20 minút do chladu a zatiaľ vymastite a múkou vysypte kovové formičky. Rúru vyhrejte na 190 °C.
  3. Z cesta oddeľujte kúsky a dajte do každej formičky tak, aby bola v strede priehlbina. Snažte sa, aby hrúbka cesta bola rovnaká. Počas pečenia objem cesta mierne narastie. Naplnené formičky poukladajte na plech a vložte do vyhriatej rúry na 10 minút.
  4. Po upečení a miernom vychladnutí vyklopte z formičiek hotové medvedie labky a obaľte ich v zmesi práškového a vanilkového cukru.

Redaktorka Blanka
„Medvedími labkami z vlastných orechov začíname každé vianočné pečenie. Pamätám sa, ako som babičke pomáhala plniť kovové formičky tým dobrým orechovým cestom, z ktorého som si tajne odštipovala. Stôl bol plný formičiek a páčilo sa mi, ako o seba cinkali. Dodnes robím labky veľmi rada nielen pre ich skvelú chuť, ale aj krásnu spomienku na moju babi.“

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Medvedie labky: Vanilkovým cukrom na obaľovanie nešetrite
Dobré jedlo