Abrakadabra: Ako napiecť citrónové rezy, aby chutili po rume?
Potrebujete:
Na cesto:
- 4 vajcia
- 130 g práškového cukru
- 75 g polohrubej múky
- 75 g solamylu
- 2 lyžice kakaa
- 2 lyžice rumu
Na plnku:
- 500 ml mlieka
- 4 žĺtky
- 40 g solamylu
- 500 g smotanovej nátierky
- 130 g práškového cukru
- 100 ml citrónového likéru šťavu a nastrúhaná kôru z 1 citróna
- 1 balíček želatínového stužovača
Postup:
1. Rúru vyhrejte na 180 °C. Celé vajcia vyšľahajte s cukrom. Prilejte rum a po lyžiciach pridávajte múku, solamyl a kakao. Premiešajte a cesto rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre pečte asi 20 minút. Upečené cesto nechajte vychladnúť.
2. Pripravte plnku: Z mlieka, žĺtkov a solamylu uvarte hustú kašu a nechajte ju za občasného premiešania vychladnúť. Smotanovú nátierku vymiešajte s práškovým cukrom a s likérom. Pridajte citrónovú šťavu s nastrúhanou kôrou a vychladnutú kašu. Dôkladne vyšľahajte a nakoniec vmiešajte želatínový stužovač.
3. Vychladnuté cesto po dĺžke pokrájajte na tri rovnaké pásy. Na spodný plát cesta natrite plnku, uložte ďalší pás cesta, potrite plnkou a položte posledný plát cesta. Povrch posypte práškovým cukrom a odložte do chladu stuhnúť.