Abrakadabra: Ako napiecť citrónové rezy, aby chutili po rume?

Chuťmeter:
 
 
CITRÓNOVÉ REZY

Potrebujete:

Na cesto:

  • 4 vajcia
  • 130 g práškového cukru
  • 75 g polohrubej múky
  • 75 g solamylu
  • 2 lyžice kakaa
  • 2 lyžice rumu

Na plnku:

  • 500 ml mlieka
  • 4 žĺtky
  • 40 g solamylu
  • 500 g smotanovej nátierky
  • 130 g práškového cukru
  • 100 ml citrónového likéru šťavu a nastrúhaná kôru z 1 citróna
  • 1 balíček želatínového stužovača

Postup:

1. Rúru vyhrejte na 180 °C. Celé vajcia vyšľahajte s cukrom. Prilejte rum a po lyžiciach pridávajte múku, solamyl a kakao. Premiešajte a cesto rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre pečte asi 20 minút. Upečené cesto nechajte vychladnúť.

2. Pripravte plnku: Z mlieka, žĺtkov a solamylu uvarte hustú kašu a nechajte ju za občasného premiešania vychladnúť. Smotanovú nátierku vymiešajte s práškovým cukrom a s likérom. Pridajte citrónovú šťavu s nastrúhanou kôrou a vychladnutú kašu. Dôkladne vyšľahajte a nakoniec vmiešajte želatínový stužovač.

3. Vychladnuté cesto po dĺžke pokrájajte na tri rovnaké pásy. Na spodný plát cesta natrite plnku, uložte ďalší pás cesta, potrite plnkou a položte posledný plát cesta. Povrch posypte práškovým cukrom a odložte do chladu stuhnúť.

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Abrakadabra: Ako napiecť citrónové rezy, aby chutili po rume?
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská