Ako od babičky: Kysnutý koláč s pudingom

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Kysnutý koláč s pudingom

Potrebujeme:

Cesto:

  • 250 g hladkej múky
  • 10 g čerstvého droždia
  • 40 g práškového cukru
  • 60 až 80 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 30 g rozpusteného masla

Plnka:

  • 300 ml mlieka
  • 1 vanilkový puding v prášku
  • 2 lyžice kryštálového cukru
  • 1 vajce
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 1 a pol lyžice maizeny
  • 140 g hustého bieleho jogurtu
  • 600 g vykôstkovaných čerešní

Posýpka:

  • 70 g hrubej múky
  • 40 g masla
  • 2 lyžice krupicového cukru.

Postup:

  1. Do vlažného mlieka dáme lyžičku cukru, droždie a necháme vykysnúť kvások. Múku dáme do misy, pridáme vajce, kvások, maslo, zvyšný cukor a spolu spracujeme na hladké cesto. Necháme na teplom mieste 20 minút kysnúť.
  2. Z mlieka a vanilkového pudingu uvaríme puding a pridáme doň žĺtok. Odstavíme a necháme vychladnúť. Jogurt vymiešame s vanilínovým cukrom a maizenou.
  3. Z bielka a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Vmiešame ho do studeného pudingu spolu s vymiešaným jogurtom a spolu dobre premiešame.
  4. Plech s rozmermi 34 x 24 cm vyložíme papierom na pečenie, cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a prenesieme na papier. Cesto potrieme plnkou, rozložíme čerešne, posypeme posýpkou a pri teplote 180 stupňov Celzia dáme upiecť do vyhriatej rúry.

Dezert z kysnutého cesta: Rebarborový koláč s posýpkou

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Ako od babičky: Kysnutý koláč s pudingom
Báječná Žena