Poradíme, ako pripraviť mrveničku do zásoby

Chuťmeter:
 
 
Ako pripraviť mrveničku do zásoby

Mrveničku, dokonca s ovocím, môžete uchovať v mrazničke a upiecť ako rýchly dezert.

  1. V miske zmiešajte suché prísady na mrveničku – múku, cukor, ovsené vločky, kokos či orechy. Pridajte maslo alebo iný tuk.
  2. Tuk rozdrobte do suchých prísad a prstami ho zapracujte, až získate mrveničku s konzistenciou hrubej strúhanky. Môžete ju zmraziť.
  3. Pridajte aj ovocie – nakrájate ho, vyberte kôstky či jadierka a nakrájajte na plátky alebo kocky.
  4. Ovocie zmiešajte s cukrom alebo so sirupom. Môžete pridať aj trochu múky alebo kukuričného škrobu, aby ste zahustili ovocné šťavy.
  5. Ovocie dajte do misky z alobalu a posypte mrveničkou. Odložte do mrazničky a potom pečte pri 180 °C 45 minút. Pred pečením nerozmrazujte.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Poradíme, ako pripraviť mrveničku do zásoby
Dobroslava Brunovská