Anglické rezy s orechovým snehom

Chuťmeter:
 
pre celú rodinu
 
Anglické rezy

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 210 g hrubej múky
  • 100 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 4 žĺtky
  • nastrúhaná citrónová kôra
  • ľubovoľný džem

Na sneh:

  • 4 bielky
  • 200 g práškového cukru
  • 140 g vlašských orechov

Postup:

  1. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom a so žĺtkami do peny. Primiešame postrúhanú citrónovú kôru a preosiatu múku.
  2. Rúru vyhrejeme na 170 °C. Cesto rozotrieme na hlboký plech s rozmermi 30 x 22 cm vystlaný papierom na pečenie a vložíme zapiecť do stredne teplej rúry. Pečieme 20 minút, potom plech vyberieme z rúry. Rúru nevypíname. Predpečené cesto necháme vychladnúť.
  3. Medzitým z bielkov a preosiateho cukru vyšľaháme sneh, do ktorého zľahka vmiešame pomleté orechy. Vychladnuté cesto potrieme džemom, rovnomerne naň rozotrieme orechový sneh a vložíme späť do rúry. Teplotu v rúre znížime na 160 °C a dopečieme.

Tip:

Na tento koláč sa hodí džem výraznej chuti - pikantný ríbezľový alebo svieži malinový.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Anglické rezy s orechovým snehom