Anjelská torta vynesie chute až do nebies

Chuťmeter:
 
10 porcií
 
Ľahká torta s kokosom a jahodami.

Potrebujeme:

  • 300 g mrazených jahôd
  • 125 g hladkej múky
  • 375 g práškového cukru
  • 10 bielkov
  • 1 a pol lyžičky kypriaceho prášku
  • 45 g jemného kryštálového cukru
  • soľ
  • 175 g strúhaného kokosu
  • 1 citrón v biokvalite
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžica grenadinového sirupu

Postup:

  1. Jahody necháme pomaly rozmraziť. Múku a 150 g práškového cukru dôkladne preosejeme do misky (obe prísady musia byť úplne jemné!). Vo vychladenej kovovej mise vyšľaháme bielky takmer dotuha. Zašľaháme do nich kypriaci prášok a postupne 175 g práškového cukru, kryštálový cukor a štipku soli. Šľaháme, kým nevznikne krémová masa. Nakoniec pomocou stierky zapracujeme v troch dávkach múčnu zmes.
  2. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov Celzia. Nevymastenú tortovú formu s priemerom 22 cm naplníme pripraveným cestom, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 40 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť, potom ho uvoľníme z formy.
  3. Nastrúhame citrónovú kôru a vytlačíme 2 lyžice šťavy. Jahody zmiešame s 25 g práškového cukru, s citrónovou šťavou a roztlačíme na pyré.
  4. Smotanu a zvyšný cukor (25 g) vyšľaháme dotuha a zmiešame s nastrúhanou citrónovou kôrou. Vychladnutý korpus potrieme šľahačkou. Pred podávaním zmiešame strúhaný kokos alebo nastrúhanú čerstvú kokosovú dužinu s grenadinou a navrstvíme na koláč. Zákusok podávame s jahodovou omáčkou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Anjelská torta vynesie chute až do nebies
Báječná Žena