Babičkine šišky s marhuľovým džemom: Zašpiníte si od neho nos, ale radi

Chuťmeter:
 
20-25 kusov
 
J2: Babičkine šišky s marhuľovým džemom

Potrebujeme:

  • 50 ml vlažného mlieka
  • 1 kocka droždia
  • 50 g práškového cukru
  • 300 g hladkej múky
  • 300 g polohrubej múky
  •  80 g roztopeného masla
  • štipka soli
  • 4 žĺtky
  • 1 lyžička rumu
  • kôra z pol citróna
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • olej na smaženie
  • marhuľový džem a práškový cukor na podávanie

Postup:

  1. Do vlažného mlieka rozmrvte droždie, pridajte cukor a nechajte vzísť kvások.
  2. Do väčšej misy nalejte kvások a všetky ostatné suroviny. Vymieste hladké vláčne cesto a nechajte kysnúť aspoň 45 minút.
  3. Vykysnuté cesto rozvaľkajte a vykrajujte krúžky. Aj tie nechajte ešte aspoň 30 minút podkysnúť.
  4.  Šišky smažte do zlatista v dostatočnom množstve oleja. Nechajte odkvapkať na papierovej utierke. Na každú dajte kôpku džemu, poprášte cukrom a podávajte.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Babičkine šišky s marhuľovým džemom: Zašpiníte si od neho nos, ale radi
Veronika Kollárová