Najdiétnejšia bábovka z ovsených vločiek od našej šéfredaktorky

Chuťmeter:
 
12 porcií
 
J10: Bábovka z ovsených vločiek

Potrebujeme:

  • 3 vajcia
  • 1 šálka trstinového cukru
  • 1 vanilkového cukru
  • 1 šálka oleja
  • 1 šálka bieleho jogurtu
  • 3 šálky pomletých ovsených vločiek
  • 1 balenie kypriaceho prášku
  • štipka soli
  • 2 lyžičky postrúhanej citrónovej kôry
  • 50 g hrozienok
  • 50 g posekaných orechov
  • maslo na vymazanie a strúhanka na vysypanie formy
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

  1. Vajcia s trstinovým a vanilkovým cukrom vyšľahajte do hustej peny. Primiešajte olej a jogurt. Zmiešajte pomleté ovsené vločky s kypriacim práškom a so soľou, citrónovú kôru, hrozienka a orechy. K mase po častiach vmiešajte múkovú zmes. Cesto nalejte do pripravenej formy a upečte.
  2. Bábovku po miernom vychladnutí vyklopte z formy a nechajte vychladnúť. Pred podávaním posypte práškovým cukrom a nakrájajte.

EMA, šéfredaktorka
Tento recept som síce nezdedila po babke, ale pečiem ho už dobrých 15 rokov. Získal aj čestné miesto v mojej prvej kuchárskej knižke Sladkosti, od ktorých sa nepriberá. Jeho tajomstvo tkvie v pomletých vločkách. Žiadna múka, iba vločky. A nespozná to žiaden chlap! Ani ten váš.

Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo