Bazové želé s jahodami: Využite bazový sirup do poslednej kvapky

Chuťmeter:
 
12 kusov
 
J6: Bazové želé s jahodami

Potrebujeme:

  • 9 plátkov želatíny
  • 150 ml bieleho vína
  • 200 ml bazového sirupu
  • 400 ml vody
  • 250-300 g jahôd (nakrájaných na menšie kúsky)
  • mäta na ozdobu

Postup:

  1. Želatínové plátky dajte napučať do studenej vody asi na 10 minút.
  2. V mise zmiešajte víno, bazový sirup, vodu a ochutnajte. Podľa potreby pridajte, čoho je málo.
  3. 100 ml odlejte do malého hrnčeka, pridajte želatínové plátky a zohrievajte, kým sa želatína celkom nerozpustí. Pozor, nesmie vrieť! Potom ju vlejte do vínovo-bazového sirupu a dobre premiešajte.
  4. Do formičiek uložte nakrájané jahody tak, aby siahali až po vrch. Zalejte ich sirupom a dajte do chladničky stuhnúť.
  5. Vychladené formičky so želé ponorte na pár minút do horúcej vody. Želé sa bude lepšie vyklápať. Na tanieri ho ozdobte mätou a môžete podávať.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Bazové želé s jahodami: Využite bazový sirup do poslednej kvapky
Veronika Kollárová