Bez pečenia: Terina s miešaným ovocím

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Terina s miešaným ovocím

Potrebujeme:

  • 500 g mascarpone,
  • 200 ml bieleho jogurtu
  • 200 ml kyslej smotany
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 200 g práškového cukru
  • 6 plátkov želatíny
  • 500 g miešaného drobného ovocia
  • 200 g ovocia na ozdobu
  • ovocná šťava

Postup:

  1. Želatínu dáme napučať a potom rozpustíme v troche ovocnej šťavy. Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom a citrónovou šťavou.
  2. Pridáme biely jogurt s kyslou smotanou, rozpustenú želatínu a zľahka premiešame. Formu na srnčí chrbát vyložíme potravinárskou fóliou a dáme do nej polovičnú časť plnky.
  3. Rozložíme vopred umyté, osušené ovocie a roztrieme zvyšnú časť plnky. Povrch uhladíme a odložíme do chladu na 6 hodín. Po stuhnutí pokrájame a ozdobíme ovocím.

Ríbezľovo-jogurtová terina

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Bez pečenia: Terina s miešaným ovocím
BÁJEČNÁ ŽENA