Bez práce nie sú koláče? Rýchle orechové rožteky

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Orechové rožteky

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 1 balenie lístkového cesta
  • hladká múka na pomúčenie dosky
  • 1 vajce
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 1-2 lyžice práškového cukru

Na plnku:

  • 120 g práškového cukru
  • 150 g pomletých orechov
  • 1 lyžička postrúhanej citrónovej kôry
  • 20 g hrozienok
  • 100 ml mlieka
  • štipka mletej škorice

Postup:

  1. Mlieko uvaríme s cukrom, pridáme pomleté orechy, citrónovú kôru a umyté posekané hrozienka. Ochutíme mletou škoricou, zmiešame a necháme vychladnúť.
  2. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika s hrúbkou asi 4 mm a pokrájame ho na pravidelné štvorce.
  3. Pripravenú plnku dáme do vrchného rohu štvorca, zvinieme a sformujeme do tvaru rožka.
  4. Rožteky poukladáme na plech vypláchnutý studenou vodou, potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť na 20 až 25 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia.
  5. Upečené rožteky posypeme zmiešaným vanilínovým a práškovým cukrom.

Z lístkového cesta: Jablková štrúdľa s orechami a hrozienkami

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Bez práce nie sú koláče? Rýchle orechové rožteky
Báječná Žena