Božie milosti: Napečte si tieto krásne otvorené koláčiky

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
S: Božie milosti

Potrebujeme:

  • 200 g hladkej múky
  • 125 g kyslej smotany
  • 125 g masla
  • 1 žĺtok
  • štipka soli
  • práškový cukor na poprášenie plechu
  • krupicový cukor zmiešaný s vanilkou na posypanie
  • ľubovoľný džem na podávanie

Postup:

  1. Múku, smotanu, maslo, žĺtok a štipku soli spojíme do hladkého nelepivého cesta a odložíme do chladničky na noc. Odležané cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 mm a vykrajujeme kolieska formičkou alebo štvorčeky ostrôžkou.
  2. Oba tvary ozdobne narežeme, aby sme po upečení získali krásne roztvorené koláčiky. Plech vystlaný papierom na pečenie posypeme práškovým cukrom.
  3. Naň poukladáme koláčiky, posypeme ich krupicovým cukrom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia približne 15 minút. Koláčiky podávame čerstvé s obľúbeným džemom, prípadne posypané mletou škoricou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Božie milosti: Napečte si tieto krásne otvorené koláčiky
Blanka Nemčeková
Veronika Kollárová