Broskyňová granita: K vode či na záhradku

Chuťmeter:
 
3 porcie
 
J8: Broskyňová granita

Potrebujeme:

  • 350 g olúpaných broskýň
  • 4 lyžice čerstvej limetovej šťavy
  • 80 g práškového cukru
  • 12 lyžíc ľadovej drviny
  • medovka na ozdobenie

Postup:

  1. Prepolené broskyne nakrájajte na menšie kúsky. Vložte do kastróla a na miernom ohni ich pomocou vidličky roztlačte na hustejšie pyré. Prilejte asi 50 ml vody a varte 5 minút, kým sa ovocie trocha rozvarí.
  2. Limetovú šťavu a cukor vyšľahajte metličkou a nalejte do broskyňového pyré. Varte približne 5 minút, kým nevznikne hustejšia sirupová hmota. Odstavte, môžete ju cez sitko prepasírovať, alebo nechať aj s dužinou. Prelejte do misky a dajte do chladničky na 2 hodiny vychladnúť. 
  3. Pred podávaním vychladený sirup zľahka premiešajte s ľadovou drvinou a rozdeľte do vychladených pohárov. Ozdobte medovkou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Broskyňová granita: K vode či na záhradku
Mária Abrahámová