Broskyňová torta s tvarohovo-čokoládovou plnkou: Chutne prezdobená

Chuťmeter:
 
10 porcií
 
Broskyňová torta s tvarohovo-čokoládovou plnkou

Potrebujete:

Na cesto:

  • 240 g polohrubej múky
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 50 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 125 g zmäknutého masla

Na plnku:

  • 50 g masla
  • 50 g bielej čokolády
  • 250 g tučného tvarohu
  • 2 balíčky vanilkového pudingu v prášku
  • 300 ml mlieka
  • 145 g bieleho jogurtu
  • 100 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 500 g kompótových broskýň
  • 2 lyžice broskyňového džemu

Na ozdobu:

  • 500 g kompótových broskýň
  • 2 lyžice broskyňového džemu

Postup:

  1. Múku, cukor, kypriaci prášok, maslo a vajce spolu spracujte na cesto. Zabaľte do fólie a odložte na 20 minút do chladu. Odležané cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske.
  2. Tortovú formu s priemerom 22 cm vymastite a vysypte strúhankou. Cestom vyložte dno i boky formy.
  3. Pripravte plnku: Broskyne sceďte a pokrájajte na hrubšie plátky. Maslo s čokoládou rozpustite a nechajte vychladnúť. Vajcia, mlieko, tvaroh a džem rozmixujte. Pridajte vychladnutú čokoládu s maslom, pudingový prášok a jogurt vymiešaný s práškovým cukrom. Vmiešajte plátky broskýň a spolu premiešajte.
  4. Na cesto vo forme naneste plnku, vložte do vyhriatej rúry a pri teplote 160 °C pečte 60-80 minút. Vychladnutú tortu na povrchu dozdobte nakrájanými broskyňami a potrite lekvárom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Broskyňová torta s tvarohovo-čokoládovou plnkou: Chutne prezdobená
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská