Buďte na Valentína originálna: Minitortičky s mascarpone

Chuťmeter:
 
 
Minitortičky s mascarpone

Potrebujeme:

Cesto:

  • 250 g polohrubej múky
  • 125 g rastlinnej tukovej nátierky s maslovou príchuťou
  • 150 g kryštálového cukru
  • 2 vajcia
  • 250 ml cmaru
  • červená gélová farba
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli

Krém:

  • 500 g mascarpone
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • cukor podľa chuti
  • vanilkový prášok

Na ozdobu:

  • maličké cukrové srdiečka
  • farebné posypanie
  • oblátka
  • sušienka

Postup:

  1. Najprv vyšľaháme cukor s tukovou nátierkou. Šľaháme asi tri minúty, pridáme vajce a pokračujeme v šľahaní, kým zmes nie je krémová. Rúru predhrejeme na 170 stupňov Celzia a plech vyložíme papierom na pečenie.
  2. Do vyšľahanej hmoty pridáme múku so štipkou soli a s práškom do pečiva. V cmare rozšľaháme potravinárske farbivo (stačí lyžičku) a farebnú zmes pridáme do misy s cestom. Všetko dôkladne premiešame. Cesto vylejeme na pripravený plech a pečieme vo vyhriatej rúre 20-30 minút.
  3. Medzitým pripravíme krém. Do šľahača dáme mascarpone, smotanu na šľahanie, cukor a vanilkový prášok alebo extrakt. Všetko spolu vyšľaháme na hladký krém.
  4. Z upečeného a úplne vychladnutého základu vykrajujeme guľatou formou kolieska. Kolieska spájame krémom, navrch ide ešte krém. Ozdobíme podľa fantázie.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Buďte na Valentína originálna: Minitortičky s mascarpone
BÁJEČNÁ ŽENA