Čerešňové kocky: Hýria letnými farbami

Chuťmeter:
 
20 kusov
 
Čerešňové kocky

Potrebujete:

Na biskvitové cesto:

  • 5 vajec
  • 270 g práškového cukru
  • 140 g hladkej múky
  • 1 lyžičku kypriaceho prášku
  • 40 g kakaa

Na plnku:

  • 500 g čerešní
  • 750 g nízkotučného tvarohu
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 1 balíček želatíny v prášku
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 1 balíček červenej tortovej polevy
  • 220 ml čerešňového džúsu alebo nektáru

Postup:

  1. Do väčšej misky rozklepnite vajcia a spolu so 150 g práškového cukru šľahajte ručným šľahačom 8 až 10 minút, kým nevznikne cesto krémovitej konzistencie. V inej miske zmiešajte múku s kypriacim práškom a kakaom. Zmes preosievajte cez sitko a postupne primiešavajte do cesta.
  2. Vymiešané cesto rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte v predhriatej rúre pri teplote 190/170 °C na druhej mriežke odspodu asi 15 minút. Upečené cesto hneď vyklopte na kuchynskú utierku posypanú cukrom a odstráňte papier na pečenie. Nechajte vychladnúť.
  3. Pripravte krém: Umyté čerešne zbavte kôstok, posypte 40 g cukru a nechajte 10 minút odležať. Medzitým zmiešajte tvaroh s vanilínovým cukrom a 80 g cukru. Do tvarohovej zmesi opatrne vmiešajte želatínu pripravenú podľa návodu. Nakoniec do masy vmiešajte dotuha vyšľahanú smotanu. Krém rozotrite na vychladnuté cesto.
  4. Čerešne nechajte odkvapkať na sitku, šťavu zachyťte do hrnca. Pridajte čerešňový džús a práškovú tortovú polevu, rozmiešajte a za stáleho miešania priveďte do varu. Hneď odstavte z plameňa a nechajte trocha vychladnúť. Chladnúcu polevu občas premiešajte. Na koláč poukladajte čerešne, prelejte polevou a asi na hodinu odložte na chladné miesto.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Čerešňové kocky: Hýria letnými farbami
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská