Čerstvé ovocie nahradí kompót: Slivkovo-tvarohový koláč

Chuťmeter:
 
6 až 8 porcií
 
Najlepšie koláče na nedeľu.

Potrebujeme:

Cesto:

  • 200 g Hery
  • 150 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 50 g krupicového cukru
  • 250 g polohrubej múky
  • tuk a hrubá múka na vymazanie a vysypanie formy

Plnka:

  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 100 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 1 vajce
  • 300 g sliviek (1 kompót)
  • 50 g plátkov mandlí

Postup:

  1. V miske vymiešame zmäknuté maslo s práškovým cukrom a so žĺtkami dopenista.
  2. Z bielkov, kryštálového cukru a zo štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho zapracujeme do žĺtkovej peny. Nakoniec do cesta vmiešame preosiatu múku.
  3. Koláčovú formu vymažeme, vysypeme a naplníme cestom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 20 minút.
  4. Medzitým pripravíme plnku z tvarohu, vajíčka, z práškového a vanilínového cukru. Všetko spolu zmiešame na hladkú hmotu.
  5. Slivky z kompótu scedíme, necháme odkvapkať, odkôstkujeme a pokrájame na polovičky alebo na štvrtky.
  6. Plnku roztrieme na predpečené horúce cesto a poukladáme na ňu slivky. Posypeme plátkami mandlí, vložíme späť do rúry a pečieme ďalších 30 minút.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Čerstvé ovocie nahradí kompót: Slivkovo-tvarohový koláč
Báječná Žena