Chystáte vianočné pečenie? Tieto rady možno v receptoch nenájdete

Chuťmeter:
 
 
J12: Chystáte vianočné pečenie?
  1. Ak recept vyžaduje vyhriatu rúru, na predpísanú teplotu ju nechajte nastavenú 10 minút pred pečením.
  2. Formy so žliabkami alebo bábovkové formy bohato vymastite roztopeným maslom alebo olejom najmä v žliabkoch, aby sa dal koláč dobre vyklopiť.
  3. Ak pečiete čokoládový korpus, formu nevysypte múkou, ale kakaom.
  4. Korpus nechajte vo forme na mriežke po upečení 10 minút. Nenechajte ho v nej vychladnúť, pretože by sa prilepil na steny formy.
  5. Kypriaci prášok používajte v množstve, aké je určené v recepte. Nemyslite si, že ak ho dáte viac, korpus bude nadýchanejší. Na začiatku by naozaj vybehol do výšky, ale po vybratí by spľasol.
  6. Dávate plnku do torty? Hustú rozotrite až po okraje, ale redšiu natrite 2,5 centimetra od okraja. Tam sa dostane po uložení horného korpusu.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Chystáte vianočné pečenie? Tieto rady možno v receptoch nenájdete
Dobroslava Brunovská