Čokoládová roláda so šľahačkou

Chuťmeter:
 
10 porcií
 
Čokoládová roláda so šľahačkou

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 5 vajec
  • 140 g práškového cukru
  • 130 g hladkej múky
  • 50 g tmavej čokolády alebo 2 lyžice kakaa

Na plnku:

  • 400 ml mlieka
  • 60 g kryštálového cukru
  • 30 g kukuričného škrobu
  • 2 žĺtky
  • 80 g mliečnej čokolády
  • 50 g práškového cukru
  • 30 g masla
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • šľahačka na ozdobenie
  • kakao na posypanie

Postup:

  1. Pripravíme cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom. Pridáme postrúhanú čokoládu alebo kakao rozmiešané s trochou vody a premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho spolu s múkou primiešame k cestu.
  2. Plech vyložíme papierom na pečenie, cesto naň rovnomerne roztrieme a upečieme vo vyhriatej rúre. Potom cesto vyberieme, zvinieme do rolády a necháme vychladnúť.
  3. Na plnku zmiešame 300 ml mlieka s kryštálovým a vanilínovým cukrom a dáme zovrieť. Do 100 ml mlieka pridáme škrob a žĺtky. Za stáleho miešania prilievame k vriacemu mlieku a uvaríme na hustý krém.
  4. Do krému primiešame maslo, rozpustenú vychladnutú čokoládu a spolu vymiešame.
  5. Z vychladnutého cesta odstránime papier, cesto rozvinieme a potrieme plnkou. Zatočíme a necháme stuhnúť v chlade. Pred servírovaním nakrájame na kúsky, ozdobíme šľahačkou a kakaom.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Čokoládová roláda so šľahačkou