Milujete linecké koláčiky? Tieto čokoládové s kávovým krémom sú úplne najlepšie!

Chuťmeter:
 
pre celú rodinu
 
Čokoládové koláčiky a kávovým krémom

Potrebujeme:

Na linecké cesto:

  • 180 g polohrubej múky + trochu na pomúčenie dosky
  • 80 g práškového cukru
  • 130 g tuku na pečenie
  • 10 g vanilínového cukru
  • 2 žĺtky
  • 80 g pomletých lieskových orieškov
  • 30 g kakaa
  • štipka mletej škorice

Na piškótové cesto:

  • 60 g hladkej múky
  • 60 g práškového cukru
  • 3 vajcia
  • 10 g vanilínového cukru
  • 10 g kakaového prášku

Na kávový krém:

  • 300 ml mlieka
  • 60 g kryštálového cukru
  • 10 g vanilínového cukru
  • 40 g prášku na prípravu vanilkových krémov
  • 1 lyžica rumu
  • 125 g masla
  • 125 g tuku na prípravu krémov
  • 1-2 lyžice silnej zalievanej kávy

Na ozdobenie:

  • 150 g horkej čokolády
  • 50 g tuku na prípravu polevy
  • marcipánové kuriatka
  • cukrárske zdobenia

Postup:

  1. Pripravíme linecké cesto: Múku s práškovým cukrom preosejeme. Pridáme na kocky pokrájaný tuk, vanilínový cukor, žĺtky, mleté lieskové oriešky, kakao a škoricu. Vymiesime tuhé cesto, ktoré necháme odležať do druhého dňa.
  2. Odležané cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm. Vykrojíme kolieska, ktoré poukladáme na suchý plech. Pri teplote 180 °C pečieme približne 7 až 10 minút.
  3. Pripravíme piškótové cesto: Z troch bielkov a dvoch tretín práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh.
  4. Tri žĺtky, zvyšok práškového cukru, vanilínový cukor a vymiešame s lyžicou vlažnej vody do peny. Žĺtkovú penu spojíme s bielkovým snehom a na to preosejeme múku s kakaom. Zľahka premiešame.
  5. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 220 °C približne 5 až 7 minút. Upečený plát necháme vychladnúť, potom z neho vykrojíme kolieska.
  6. Pripravíme kávový krém: Z mlieka, kryštálového a vanilínového cukru a krémového prášku uvaríme puding. Za občasného premiešania necháme vychladnúť. Pridáme rum, zmäknuté maslo, tuk a vyšľaháme hladký krém. Dochutíme vychladenou kávou.
  7. Na vychladnuté kolieska z lineckého cesta nastriekame kávový krém. Priložíme piškótové kolieska a jemne pritlačíme. Kolieska odložíme stuhnúť. Po stuhnutí namočíme horné koliesko do roztopenej čokolády.
  8. Kým poleva stuhne, na kolieska jemne pritlačíme marcipánové kuriatka a cukrárske zdobenie.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Milujete linecké koláčiky? Tieto čokoládové s kávovým krémom sú úplne najlepšie!