Čokoládové rezy

Chuťmeter:
 
pre celú rodinu
 
Čokoládové rezy

Potrebujeme:

  • 150 g polohrubej múky
  • 100 g čokolády na varenie
  • 200 g práškového cukru
  • 125 g masla
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 2 lyžičky postrúhanej citrónovej kôry
  • 6 vajec
  • štipka soli
  • 50 ml čokoládového likéru
  • biela čokoláda na ozdobenie

Na čokoládový krém:

  • 250 g zmäknutého masla
  • 150 g horkej čokolády (70 %)
  • 130 g kryštálového cukru
  • 75 g práškového cukru
  • 4 vajcia

Postup:

  1. Čokoládu na varenie rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli a necháme mierne vychladnúť. Preosiaty cukor s maslom vyšľaháme do peny. Postupne zapracujeme 6 žĺtkov, pridáme štipku škorice a soli, citrónovú kôru, vlažnú čokoládu a premiešame. Do vzniknutej hmoty postupne vmiešame preosiatu múku a vyšľahaný tuhý sneh zo 6 bielkov.
  2. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pečieme 15 minút. Upečený plát cesta necháme mierne vychladnúť, potom ho prevrátime na papier na pečenie a papier, na ktorom sme cesto piekli, opatrne stiahneme. Necháme úplne vychladnúť.
  3. Na čokoládový krém rozpustíme horkú čokoládu v horúcom vodnom kúpeli. Vajcia s kryštálovým cukrom vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Za občasného premiešania necháme vychladnúť a potom primiešame rozpustenú vlažnú čokoládu. Zmäknuté maslo s cukrom vyšľaháme do peny a potom postupne vmiešame čokoládovú hmotu.
  4. Plát cesta pozdĺžne prekrojíme na tri rovnaké časti, pokvapkáme čokoládovým likérom a spojíme 2/3 krému. Zvyšným krémom natrieme vrchný plát a ozdobíme hoblinkami bielej čokolády. Koláč dáme stuhnúť do chladu. Pred podávaním pokrájame na rezy.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Čokoládové rezy