Čokoládový cheesecake: Lákavá náplň aj korpus

Chuťmeter:
 
16 kusov
 
J8: Čokoládový cheesecake

Potrebujeme:

Na korpus:

  • 24 čokoládových sušienok Oreo aj s náplňou (rozmixovaných)
  • 40 g roztopeného masla

Na náplň:

  • 500 g jemného tučného tvarohu (alebo smotanového syra)
  • 130 g práškového cukru
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice kakaa holandského typu
  • 280 g čokolády (min. 52 %)
  • 4 vajcia

Na čokoládovú polevu:

  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 150 g čokolády (min. 52 %)

Postup:

  1. Rúru vyhrejte na 180 °C. Dno aj boky formy (s rozmermi 13 x 32 cm) vyložte papierom na pečenie (s ním potom ľahko vyberiete cheesecake z formy). Sušienky zmiešajte s maslom a zmes natlačte na dno formy. Pečte 10 minút.
  2.  Urobte náplň: Na menší hrnček s vodou položte misku, aby sa zdola nedotýkala vody. Takto v nej rozpustite čokoládu.
  3. Do veľkej misy dajte tvaroh, cukor, smotanu na šľahanie, kakao a dobre rozmixujte. Pridajte vajcia a premiešajte. Nakoniec vmiešajte roztopenú a trochu vychladnutú čokoládu. Zmes vylejte na predpečený korpus a dajte piecť do rúry, buď priamo do vodného kúpeľa, alebo na dno rúry dajte plech naplnený horúcou vodou, aby vytvárala paru. Pečte 45-50 minút.
  4.  Cheesecake nechajte aj po upečení ešte hodinu v rúre (pri otvorených dvierkach). Potom ho vyberte a počkajte, kým úplne vychladne. Až potom ho vložte do chladničky aspoň na 4-5 hodín, najlepšie však na noc.
  5.  Pripravte čokoládovú polevu: V malom hrnčeku zohrejte smotanu na šľahanie, nesmie však vrieť. Vložte do nej čokoládu a nechajte ju rozpustiť.
  6. Odležaný cheesecake polejte polevou, nechajte ju trochu stuhnúť a môžete servírovať.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Čokoládový cheesecake: Lákavá náplň aj korpus
Redakcia