Ako robíte nákyp? My sme vyskúšali croissantový s čokoládou a višňami

Chuťmeter:
 
5 porcií
 
Croissantový nákyp s čokoládou a višňami

Potrebujete:

  • 8 maslových croissantov
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 150 ml mlieka
  • 150 g bielej čokolády
  • 6 vajec
  • 2 lyžice krupicového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 500 g mrazených višní
  • 2 lyžičky solamylu na zahustenie
  • 2 lyžice rozpusteného masla
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

  1. Maslové croissanty pokrájajte na hrubšie kúsky. Smotanu dajte do hrnca s mliekom, mierne zohrejte, pridajte kúsky nalámanej čokolády, rozpustite a odstavte. Nechajte vychladnúť.
  2. Žĺtky vymiešajte s vanilínovým cukrom. Z bielkov a krupicového cukru ušľahajte tuhý sneh. Do čokoládového mlieka vmiešajte vymiešané žĺtky, vyšľahané bielky, rozpustené maslo a premiešajte.
  3. Višne nechajte asi 10 minút postáť na teplom mieste. Hlbokú, zapekaciu misu (29x19 cm) potrite maslom. Rozložte do nej plátky croissantov, posypte 250 g višňami a zalejte vaječno-smotanovou zmesou. Nechajte 5 minút postáť, vložte do vyhriatej rúry a pri teplote 180°C zapečte. Povrch misy pri pečení môžete prikryť alobalom.
  4. Zvyšné višne dajte do panvice, podľa chuti pridajte cukor, prilejte vodu a pár minút povarte. V malom množstve studenej vody vymiešajte solamyl a šťavu zahustite. Po zapečení nechajte nákyp odstáť, pokrájajte, posypte práškovým cukrom a polejte višňovou omáčkou.
Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo

 
 
 
 
 

Pluska.sk

Plus7dní.sk

Emma.sk