Čučoriedkové lievance s medom: Tie lepkavé prsty stoja za to

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Čučoriedkové lievance

Potrebujeme:

  • 2 vajcia
  • 50 g masla
  • 1 a pol balíčka vanilkového cukru Dr.Oetker s prírodnou vanilkou
  • 140 ml mlieka
  • 200 g hladkej múky
  • pol balíčka kypriaceho prášku Dr.Oetker
  • čučoriedky

Postup:

  1. Vajcia rozbite, bielky vyšľahajte so štipkou soli do tuha. Žĺtky vyšľahajte s vanilkovým cukrom, pridajte rozpustené maslo, mlieko a nakoniec aj múčnu zmes. Opatrne vmiešajte tuhý sneh z bielkov.
  2. Na panvici zohrejte trochu kokosového alebo klasického oleja, nalejte malú naberačku cesta a vrch posypte čučoriedkami. Obráťte na druhú stranu a opečte aj z druhej strany do zlatista. Takto pokračujte aj so zvyškom cesta.
  3. Servírujte so zvyškom čučoriedok poliate javorovým sirupom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Čučoriedkové lievance s medom: Tie lepkavé prsty stoja za to
Redakcia