Čučoriedkový posúch: Kedysi moc vzácny, dnes už dostupný aj s ovocím

Chuťmeter:
 
8 porcií
 
Čučoriedkový posúch

Potrebujeme:

  • 250 g masla
  • 400 g hladkej múky
  • 2,5 lyžičky sušeného droždia
  • 50 g krupicového cukru
  • soľ
  • 4 vajcia
  • 3 žĺtky
  • 2 jablká
  • 150 g čučoriedok

Posýpka:

  • 50 g mletých orechov
  • 100 g hladkej múky
  • 50 g masla
  • 2 lyžice škoricového cukru

Postup:

  1. Maslo zapracujeme do múky, následne pridáme droždie, cukor a soľ. Vajcia a žĺtky vyšľaháme a zamiešame do suchých ingrediencií. Cesto dôkladne vymiesime, prekryjeme potravinárskou fóliou a dáme pomaly kysnúť do chladničky na 6 hodín.
  2. Jablká ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Cesto vyberieme z chladničky, asi 5 minút miesime a následne prstami roztiahneme do okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie.
  3. Posypeme čučoriedkami a obložíme jablkami. Prekryjeme olejom potretou potravinárskou fóliou a necháme kysnúť asi 2 hodiny, kým cesto nezdvojnásobí svoj objem.
  4. Suroviny na posýpku zmiešame dokopy a rozdrobíme na ovocie. Rúru predhrejeme na 220 °C. Posúch vložíme do rúry na 10 minút. Potom teplotu znížime na 180 °C a pečieme ešte ďalších 20 minút.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Čučoriedkový posúch: Kedysi moc vzácny, dnes už dostupný aj s ovocím
Redakcia