Dezert, aký ste ešte nejedli: Opečené nektárinky s plnkou

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Opečené nektárinky s plnkou

Potrebujeme:

  • 4 zrelé nektárinky
  • 3 lyžice hnedého cukru
  • 6 lyžíc masla
  • 1 lyžica medu
  • 250 ml vyšľahanej sladkej smotany
  • 2 lyžice gréckeho jogurtu
  • lístky mäty
  • kakao
  • 2 lyžice nadrobno nasekaných orechov
  • čokoláda

Postup:

  1. Nektárinky umyjeme, osušíme, rozpolíme a kôstku vyberieme. V širšej panvici rozohrejeme maslo, prisypeme hnedý cukor a necháme rozpustiť.
  2. Vložíme nektárinky reznou stranou nadol a na miernom ohni opekáme 3 až 5 minút. Potom ich otočíme, opekáme ešte 2 minúty a uložíme ich na misu aj s výpekom.
  3. Jogurt vymiešame s medom, vmiešame smotanu vyšľahanú dotuha a zľahka premiešame. Na povrch nektáriniek dáme ochutenú šľahačku, posypeme kakaom a nasekanými orechmi.
  4. Ozdobíme lístkami mäty a čokoládou.

So snehovou perinkou: Zapečené broskyne

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Dezert, aký ste ešte nejedli: Opečené nektárinky s plnkou
BÁJEČNÁ ŽENA