Dezert na koniec leta: Koláč so snehom a melónovou plnkou

01
Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Koláč so snehom

Potrebujeme:

Cesto:

  • 250 g hladkej múky
  • 80 g práškového cukru
  • 125 g masla
  • 1 žĺtok

Na potretie cesta:

  • 3 lyžice čučoriedkového lekváru

Plnka:

  • 500 g očisteného cukrového melóna
  • 2 lyžice krupicového cukru
  • 500 ml mlieka
  • 2 lyžice citrónového likéru
  • 3 balíčky Zlatého klasu
  • 3 žĺtky
  • 140 g práškového cukru
  • 300 g mäkkého tvarohu

Snehová plnka:

Z 3 bielkov a zo 150 g krupicového cukru vyšľaháme tuhý sneh.

Postup:

  1. Z múky, cukru, masla a zo žĺtka pripravíme cesto, zabalíme ho do fólie a odložíme do chladu na 30 minút. Plech s vysokým okrajom s rozmermi 23 x 23 cm vymastíme a vysypeme múkou.
  2. Odležané cesto rozvaľkáme medzi dvoma fóliami a pomocou pomúčeného valčeka prenesieme na plech. Cesto na plechu popicháme vidličkou, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme pri teplote 180 stupňov Celzia.
  3. Upečené cesto potrieme lekvárom a natrieme naň plnku. Vložíme späť do rúry a dáme piecť asi na 20 minút. Potom na plnku natrieme snehovú plnku, teplotu znížime na 130 stupňov Celzia a koláč dopečieme.
  4. Plnka: Z mlieka a 2 balíčkov Zlatého klasu uvaríme puding a počas chladenia ho premiešavame. Nakrájaný cukrový melón a krupicový cukor dáme do hrnca, pár minút povaríme, rozmixujeme dohladka a necháme vychladnúť. Mäkký tvaroh vymiešame s citrónovým likérom, práškovým cukrom a so žĺtkami. Vmiešame rozmixovanú melónovú masu a Zlatý klas. Po častiach postupne zamiešame vychladnutý puding a spolu prešľaháme.

Černicový koláč so smotanou

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Dezert na koniec leta: Koláč so snehom a melónovou plnkou
BÁJEČNÁ ŽENA