Dezert plný chuti čokolády: Dáte si tento krémový koláč?

Chuťmeter:
 
8 porcií
 
Krémový koláč

Potrebujete:

Na cesto:

  • 110 g masla
  • 130 ml mlieka
  • štipku soli
  • 190 g polohrubej múky
  • 4 vajcia

Na plnku:

  • 350 ml mlieka
  • 1 smotanový puding
  • 250 g mascarpone
  • 3 plátky želatíny
  • 120 g rozpustenej tmavej mliečnej čokolády
  • 60 g práškového cukru
  • 1 žĺtok
  • 1 balíček vanilínového cukru

Na ozdobu:

  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 4 kusy čokoládových vaflí
  • lístky mäty

Postup:

  1. Na kúsky pokrájané maslo dajte do hrnca s mliekom, soľou, nechajte rozpustiť a na miernom plameni uveďte do varu. Po častiach prisypte polohrubú múku, dobre spracujte, zamiešajte, odstavte a nechajte vychladnúť.
  2. Do vychladnutej masy po jednom pridávajte vajcia a za každým do hladka vymiešajte. Zapekaciu misu vymastite, vysypte múkou a pomocou vrecúška striekajte na plech tesne vedľa seba malé venčeky. Upečte vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C.
  3. Z mlieka, práškového cukru, žĺtka a smotanového pudingu uvarte kašu. Za občasného premiešania ju nechajte vychladnúť. Pridajte rozpustenú čokoládu, zamiešajte, nakoniec vmiešajte mascarpone s vanilínovým cukrom a so želatínou.
  4. Na vychladnuté cesto natrite plnku a koláč odložte na 6 až 8 hodín odležať. Potom ho potrite vyšľahanou šľahačkou, dozdobte srdiečkami z upečených čokoládových vaflí a lístkami mäty.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Dezert plný chuti čokolády: Dáte si tento krémový koláč?
PLUS 1 DEŇ RECEPTÁR/ Mária ABGRAHÁMOVÁ
Dobroslava BRUNOVSKÁ