Dezert šéfkuchára Gaba Kocáka: Limetkový krém s piškótou

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Dezert šéfkuchára Gaba Kocáka: Limetkový krém s piškótou

Šéfkuchár Gabriel Kocák (35) varil v michelinských reštauráciách, dnes nás vo svojej televíznej šou učí, ako si rýchlo a chutne navariť doma. Vyskúšajte jeho lahodný smotanový dezert s limetkou.

Potrebujeme:

  • 2 vajcia
  • 100 g hladkej múky
  • 200 g kryštálového cukru
  • 50 ml vody
  • 500 ml 31 % smotany na šľahanie
  • 3 limetky
  • mätu na ozdobenie

Postup:

  1. Oddelíme bielky od žĺtkov. Žĺtky vyšľaháme spolu s 100 g kryštálového cukru, múkou a vodou.
  2. Z bielkov so 40 g kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh.
  3. Do žĺtkového cesta po častiach zľahka zamiešame sneh z bielkov.
  4. Cesto rozdelíme do silikónových košíčkov alebo mafinovej formy a upečieme v rúre vyhriatej na 180 °C.
  5. Do hrnca nalejeme smotanu a 60 g kryštálového cukru a za stáleho miešania varíme na miernom ohni.
  6. Potom do smotany pridáme šťavu z limetiek, ktoré spôsobia, že krém zhustne.
  7. Limetkový krém rozdelíme do misiek a dáme do chladničky stuhnúť. Ozdobíme lístkami mäty a podávame s upečenými piškótovými mafinami.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Dezert šéfkuchára Gaba Kocáka: Limetkový krém s piškótou