Dezert so strúhaným kokosom: Kakaové pusinky

Chuťmeter:
 
10 porcií
 
Kakaové pusinky

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 200 g strúhaného kokosu
  • 200 g práškového cukru
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 balíček kakaového BB pudingu (60 g)
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 150 g rozpusteného a vychladnutého masla
  • 2 lyžice tuzemského umu

Na ozdobu:

  • 1 balíček šľahačky v prášku
  • 150 ml polotučného mlieka
  • lieskové oriešky

Postup:

  1. V mise zmiešame kokos, cukor, kakao, puding a vanilínový cukor. Pridáme maslo, um a ručne vypracujeme dohladka.
  2. Cesto rozdelíme na dve časti a z každej vytvarujeme valček dlhý 20 cm. Valčeky zabalíme do alobalu alebo do potravinárskej fólie a odložíme na 2 hodiny do chladničky.
  3. Stuhnuté valčeky vyberieme z chladničky, odbalíme a ostrým nožom nakrájame na plátky. Šľahačkový prášok nasypeme do mlieka a vyšľaháme podľa návodu na obale.
  4. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko, nastriekame na pusinky a ozdobíme orieškom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Dezert so strúhaným kokosom: Kakaové pusinky
BÁJEČNÁ ŽENA