Dezert z kysnutého cesta: Rebarborový koláč s posýpkou

Chuťmeter:
 
7 porcií
 
Rebarborový koláč s posýpkou

Potrebujeme:

Cesto:

  • 500 g polohrubej múky
  • 80 g práškového cukru
  • 80 g masla
  • 2 žĺtky
  • 25 g droždia
  • 250 ml mlieka
  • štipka soli
  • 800 g rebarbory
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 1 vajce na potretie cesta

Posýpka:

  • 100 g studeného masla
  • 100 g krupicového cukru
  • 130 g hrubej múky

Postup:

  1. Zo 100 ml vlažného mlieka, z droždia, zo štipky soli a z 30 g práškového cukru pripravíme kvások. Preosiatu múku dáme do hlbšej misy, pridáme žĺtky, maslo, nakysnutý kvások, zvyšný cukor, postupne prilievame zvyšné mlieko a vypracujeme hladké cesto. Necháme ho na teplom mieste nakysnúť.
  2. Potom cesto roztiahneme na veľký vymastený plech. Rebarboru pokrájame, posypeme vanilínovým cukrom a rozložíme na cesto. Z pokrájaného studeného masla, cukru a z múky pripravíme posýpku a posypeme ňou povrch rebarbory.
  3. Okraje cesta potrieme rozšľahaným vajcom, koláč vložíme do vyhriatej rúry a upečieme pri teplote 170 stupňov Celzia.

Nákyp z rebarbory a jahôd

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Dezert z kysnutého cesta: Rebarborový koláč s posýpkou
Báječná Žena