Dolky so slivkovým lekvárom: Aj trošku pripečené chutia fantasticky!

Chuťmeter:
 
5 porcií
 
R: Dolky

Potrebujete:

  • 500 g hladkej múky
  • 25 g droždia
  • 250 ml mlieka
  • 40 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • slivkový lekvár
  • tvaroh
  • práškový cukor
  • maslo

Postup:

  1. Vo vlažnom mlieku nechajte nakysnúť kvások. Pridajte ho do múky spolu s vajcom a cukrom. Vypracujte hladké cesto a na teplom mieste nechajte nakysnúť.
  2. Vykysnuté cesto dajte na pomúčenú dosku a rukou ho roztiahnite. Okrúhlou formičkou vykrojte kolieska, dajte na ne lekvár a zabaľte dolky
  3. Dolky pečte na platni sporáka na slabom ohni z obidvoch strán. Upečené dolky dajte na sito a obarte ich vriacou vodou. Dajte do misy, polejte rozpusteným maslom, posypte tvarohom a práškovým cukrom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Dolky so slivkovým lekvárom: Aj trošku pripečené chutia fantasticky!
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská