Domáce horalky: Môžete rozdávať maškrtníkom!

Chuťmeter:
 
20 kusov
 
J6: Domáce horalky

Potrebujeme:

  • 200 g čokolády (54 %)
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 50 ml mlieka
  • 1 lyžica oleja
  • 120 g arašidov (nesolených opražených a rozmixovaných)
  • 4 tortové oblátky

Postup:

  1. Nad parou zmiešajte 100 g čokolády s cukrom a mliekom. Pridajte olej a miešajte, kým sa čokoláda neroztopí. Nakoniec vmiešajte rozmixované arašidy. Plnkou postupne natrite 3 oblátky, navrstvite ich na seba a poslednú dajte navrch. Zakryte papierom na pečenie, zaťažte a dajte aspoň na 1-2 hodiny do chladničky.
  2. Naplnené oblátky nakrájajte zúbkovaným nožom na menšie obdĺžniky – horalky. Zvyšných 100 g čokolády rozpustite a postupne do nej namáčajte okraje horaliek. Počkajte, kým čokoláda stuhne.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Domáce horalky: Môžete rozdávať maškrtníkom!
Veronika Kollárová