Ešte ste ho nepiekli? Výborný kardinálov koláč

Chuťmeter:
 
12 porcií

 
Výborný kardinálov koláč

Potrebujeme:

Cesto:

  • 50 g polohrubej múky
  • 1 lyžica kypriaceho prášku
  • 10 vajec
  • 290 g kryštálového cukru
  • 1 vanilínový cukor

Plnka:

  • 500-750 ml smotany na šľahanie
  • 1-2 stužovače šľahačky
  • ovocie a čokoláda na ozdobu

Postup:

  1. Vyšľaháme 2 vajcia, 8 žĺtkov, 80 g kryštálového cukru a jeden vanilínový cukor na hustú penu. Do zmesi jemne zapracujeme múku s kypriacim práškom.
  2. Zo zvyšného cukru a 8 bielkov ušľaháme tuhý sneh. Plech vyložíme papierom na pečenie a striedavo naň vedľa seba vylejeme pásy žĺtkového cesta a snehu.
  3. Plech dáme do predhriatej rúry a pri teplote 185 stupňov Celzia upečieme. Upečený a vychladnutý plát rozrežeme na dve rovnaké polovice tak, aby sme mali spolu jeden žltý a jeden biely pás.
  4. Spodnú polovicu natrieme šľahačkou a zakryjeme druhou polovicou. Vrchnú polovicu koláča uložíme na spodnú otočenú naopak.
  5. Žltá časť vrchnej polovice má pokryť bielu spodnú časť, čo vytvorí pekný farebný efekt pri krájaní koláča na porcie. Povrch natrieme šľahačkou, ozdobíme a dáme na chladné miesto.

Dvojfarebné rezy s citrónovou polevou

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Ešte ste ho nepiekli? Výborný kardinálov koláč
BÁJEČNÁ ŽENA