Exotický dezert: Žĺtkový krém s granátovým jablkom

Chuťmeter:
 
5 porcií
 
Exotickým dezert: Žĺtkový krém s granátovým jablkom

Potrebujeme:

  • 700 ml plnotučného mlieka
  • 7 žĺtkov
  • 130 g krupicového cukru
  • 300 g červenej pitahaje
  • 2 bielky
  • 5 lyžičiek nastrúhanej čokolády
  • 1 a pol až 2 lyžice ryžového sirupu
  • 1 granátové jablko
  • lístky mäty

Postup:

  1. Pitahaju nakrájanú nadrobno dáme do hrnca, polejeme ryžovým sirupom, podlejeme 2-3 lyžicami vody a podusíme domäkka. Masu rozmixujeme.
  2. Žĺtky vymiešame so 70 g krupicového cukru dopenista.
  3. Mlieko dáme do hrnca, pridáme žĺtky vymiešané s cukrom a premiešame. Za stáleho miešania pomaly zahrievame na veľmi miernom ohni, kým krém nezhustne. Pozor, teplota musí byť pod bodom varu, inak sa mlieko zrazí. Odstavíme, precedíme a necháme vychladnúť.
  4. Z bielkov a zo zvyšného cukru vyšľaháme tuhý sneh.
  5. Tuhý sneh spolu s rozmixovanou pitahajou zľahka zamiešame do žĺtkového krému. Všetko premiešame.
  6. Krémom rozdelíme do pohárov, ozdobíme zrnkami granátového jablka, lístkami mäty a strúhanou čokoládou.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Exotický dezert: Žĺtkový krém s granátovým jablkom