Famózny dezert: Panna cotta s jahodovým müsli

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Panna cotta s jahodovým müsli

Potrebujeme:

  • 80 g cukru
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 200 ml plnotučného mlieka
  • 2 plátky želatíny
  • čerstvé jahody
  • jahodové müsli s mandľami

Postup:

  1. Plátky želatíny namočíme a necháme napučať v studenej vode. Mlieko, smotanu a cukor privedieme do varu a odstavíme z ohňa. Za stáleho miešania pridáme vyžmýkanú želatínu.
  2. Do pripravených pohárov nalejeme vychladnutú panna cottu – mlieko so smotanou a so želatínou a necháme aspoň 6 hodín chladiť.
  3. Pred podávaním doplníme poháre jahodovým müsli s mandľami. Zdobíme kúskami čerstvých jahôd.
  4. Ľahký a osviežujúci dezert môžeme obohatiť čerstvými jahodami, ktoré sme nakrájali na plátky.
  5. Uložíme ich na dno pohárov, zalejeme tortovým želé pripraveným podľa postupu na obale a pokračujeme podľa návodu.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Famózny dezert: Panna cotta s jahodovým müsli
BÁJEČNÁ ŽENA