Farebné pusinky: Vyberajte iba tie naj potravinárske farby

Chuťmeter:
 
50 - 80 kusov
 
Farebné pusinky

Potrebujete:

Na cesto:

  • 120 g hladkej múky
  • 30 g cukru
  • 80 g zmäknutého masla alebo rastlinného tuku

Na pusinky:

  • 3 bielky štipku soli
  • 250 g práškového cukru
  • 1 zarovnanú lyžičku Solamylu (jemného zemiakového škrobu)
  • gélové potravinárske farby v tube
  • 1 lyžicu medu

Postup:

  1. Na prípravu cesta zmiešajte múku s cukrom, pridajte maslo a ručne vypracujte hladké cesto. Na pomúčenej doske ho vyvaľkajte na plát hrubý asi 4 mm. Formičkou povykrajujte stredne veľké kvetiny a poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie. V rúre predhriatej na 180 °C pečte asi 10 minút a nechajte vychladnúť.
  2. Na prípravu pusiniek vyšľahajte bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom dotuha. Zľahka ručne vmiešajte cukor zmiešaný so škrobom. Sneh rozdeľte na 2 - 4 diely a každý zafarbite inou gélovou farbou. Pomocou cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou naneste na plech a pri 100 °C pečte asi 15 minút. Potom pri teplote 50 °C ešte dopečte ďalších 25 minút. Vo vypnutej rúre nechajte pusinky ešte dosušiť.
  3. Pomocou medu zlepte pusinky s upečenými kvetinkami.
Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo