Gaštanová roláda s rumom: Zvinutý sen každej cukrárky

Chuťmeter:
 
12 porcií
 
S: Gaštanová roláda s rumom

Potrebujeme:

  • 6 vajec
  • štipku soli
  • 6 lyžíc práškového cukru
  • 6 lyžíc polohrubej múky
  • práškový cukor na posypanie utierky
  • jahodový džem na potretie
  • čokoládovú polevu a šľahačku na ozdobenie

Na plnku:

  • 200 g masla
  • 180 g práškového cukru
  • 200 g gaštanového pyré
  • 2 lyžice rumu

Postup:

  1. Vajcia rozdelíme a bielky vyšľaháme so soľou na tuhý sneh. Po jednom do snehu zašľaháme žĺtky, potom práškový cukor a nakoniec preosiatu múku. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme 8 až 10 minút.
  2. Po upečení plát preklopíme na utierku posypanú práškovým cukrom, odstránime papier a korpus zvinieme. Necháme úplne vychladnúť. Maslo s cukrom vyšľaháme dopenista. Do peny postupne zapracujeme rozdrobené pyré a rum.
  3. Vychladnutý plát rozvinieme, vnútornú stranu potrieme džemom a krémom a znova zvinieme do rolády. Vrch potrieme rozpustenou čokoládovou polevou a necháme stuhnúť. Pred podávaním nakrájame na plátky a ozdobíme kopčekom šľahačky.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Gaštanová roláda s rumom: Zvinutý sen každej cukrárky
Mária Abrahámová