Horúce ovocie: Pečené hrušky s javorovým sirupom

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Horúce ovocie: Pečené hrušky s javorovým sirupom

Potrebujeme:

  • 2 veľké hrušky
  • 50 ml javorového sirupu
  • 70 g masla
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 1 kávová lyžička škorice
  • štipka soli
  • za hrsť sušených hrozienok

Postup:

  1. V miske rozmiešame javorový sirup s rozpusteným maslom, citrónovou šťavou, vanilkovým extraktom, so škoricou a soľou.
  2. Hrušky umyjeme, prekrojíme na polovicu a vykrojíme jadierka. Dáme do pekáča a do každej vložíme zopár hrozienok. Polejeme ochuteným javorovým sirupom.
  3. Hrušky pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 25 minút, kým nie sú zlatisté a skaramelizované. Podávame s vanilkovým jogurtom alebo vanilkovou zmrzlinou.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Horúce ovocie: Pečené hrušky s javorovým sirupom