Hriešne dobrá: Nepečená torta z bielej čokolády

Chuťmeter:
 
10 porcií
 
Hriešne dobrá: Nepečená torta z bielej čokolády

Potrebujeme:

Na korpus:

  • 200 g detských piškót
  • 90 g masla

Na plnku:

  • 350 g bielej čokolády
  • 2 smotany na šľahanie
  • 2 biele jogurty
  • 1 lyžicu rumu
  • 8 plátkov želatíny
  • 200 g banánov v čokoláde

Postup:

  1. Piškóty dáme do vrecúška, rozdrvíme a potom v mise zmiešame s roztopeným maslom. Hmotu dáme asi na pol hodiny do mrazničky, aby sa s s ňou lepšie pracovalo.
  2. Vychladnutú hmotu natlačíme na dno otváracej tortovej formy.
  3. Banány v čokoláde nakrájame na väčšie kúsky. Želatínu dáme napučať do studenej vody.
  4. Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a potom v nej rozpustíme vyžmýkanú želatínu.
  5. Smotanu vyšľaháme dotuha.
  6. Do šľahačky pridáme jogurty, bielu čokoládu so želatínou, rum a 3/4 nasekaných banánov v čokoláde. Zmes zamiešame, nanesieme na piškótový korpus vo forme a zarovnáme.
  7. Tortu ozdobíme zvyšnými banánmi v čokoláde a dáme do chladničky stuhnúť.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Hriešne dobrá: Nepečená torta z bielej čokolády