Hrnčeková maškrta: Ananásovo-orechový koláč

Chuťmeter:
 
 
Ananásovo-orechový koláč

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 1 konzerva ananásu (450 g)
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 1 hrnček práškového cukru
  • 1 hrnček mletých orechov
  • 2 vajcia
  • mleté orechy na posypanie

Na plnku:

  • 1 tvaroh
  • tretinu masla
  • pol hrnčeka práškového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • citrónová kôra z pol umytého citróna (1 hrnček = 300 ml)

Postup:

  1. Ananás aj so šťavou rozmixujeme alebo pokrájame na drobné kúsky. Vložíme do hlbšej misy. Pridáme preosiatu múku spolu so sódou bikarbónou a s práškovým cukrom. Vmiešame orechy, vajcia a všetky suroviny spolu premiešame.
  2. Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech s rozmermi 28 x 38 cm. Pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia 25 až 30 minút.
  3. Na plnku vymiešame tvaroh so zmäknutým maslom. Pridáme cukor, vanilínový cukor a nastrúhanú citrónovú kôru. Na vlažný korpus natrieme tvarohovú plnku, povrch koláča posypeme orechmi a odložíme stuhnúť do chladu.

Hrnčekové ríbezľové bábovky

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Hrnčeková maškrta: Ananásovo-orechový koláč
BÁJEČNÁ ŽENA