Pečte bez váženia! Hrnčekový cuketový koláč s orechmi

Chuťmeter:
 
pre celú rodinu
 
Hrnčekový cuketový koláč s orechami

Potrebujeme:

  • 1 hrnček = 250 ml
  • 2 hrnčeky nastrúhanej cukety (1 stredne veľká cuketa)
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček nahrubo nasekaných vlašských orechov
  • 1/2 hrnčeka kryštálového cukru
  • 1/2 hrnčeka slnečnicového oleja
  • 3 vajcia
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 2 lyžice kakaového prášku
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu

Na posypanie:

  • 2 lyžice najemno pomletých orechov
  • 1 lyžicu práškového cukru

Postup:

  1. Cuketu ošúpeme, umyjeme, prerežeme pozdĺžne na polovicu a vyberieme jadierka. Postrúhame na hrubšom strúhadle do väčšej misy.
  2. K dvom hrnčekom postrúhanej cukete preosejeme múku s kypriacim práškom a kakaom, pridáme nasekané orechy, kryštálový a vanilínový cukor, vajcia, olej a 3 lyžice vlažnej vody. Dôkladne vymiešame hladké cesto.
  3. Rúru predhrejeme 180/160 °C. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme asi 25 minút.
  4. V tanieri alebo v miske zmiešame najemno pomleté orechy s práškovým cukrom a cez hrubšie sitko preosejeme na horúci cuketový koláč.
  5. Cuketový koláč po vychladnutí nakrájame na kocky alebo trojuholníky. Môžeme ho podávať ozdobený šľahačkou.

Tip:

Cuketový koláč vylepšíte, keď do cesta pridáte v rume namočené hrozienka a polejete ho čokoládovou polevou. Namiesto orechov môžete použiť strúhaný kokos.

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Pečte bez váženia! Hrnčekový cuketový koláč s orechmi
dobrejedlo.sk