Rýchla hrozienková bábovka: Prevoňajte ju nastrúhanou pomarančovou kôrou

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
S: Hrozienková bábovka

Potrebujeme:

  • 60 g polohrubej múky
  • 250 g hladkej múky
  • 125 ml mlieka
  • 20 g droždia
  • 80 g práškového cukru
  • 3 vajcia
  • 180 g masla
  • 80 g hrozienok
  • nastrúhaná pomarančová kôra z 1 pomaranča
  • štipka soli

Postup:

  1. Do vlažného mlieka dáme droždie, 1 lyžičku práškového cukru, štipku soli a necháme vykysnúť kvások. Po vykysnutí ho dáme do misy spolu s preosiatou múkou.
  2. Pridáme zmäknuté maslo, práškový cukor, rozšľahané vajcia, nastrúhanú pomarančovú kôru a hrozienka. Spolu spracujeme na cesto, ktoré dáme do vopred vymastenej a strúhankou vysypanej formy. Vo forme necháme cesto 10 minút odstáť.
  3. Potom vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 stupňov Celzia pečieme približne 45 minút. Po vychladnutí vyklopíme z formy a posypeme práškovým cukrom.
Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Rýchla hrozienková bábovka: Prevoňajte ju nastrúhanou pomarančovou kôrou
Blanka Nemčeková