Hruškový puding s tvarohovým krémom

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Hruškový puding s tvarohovým krémom

Potrebujeme:

  • 500 g očistených zrelých hrušiek
  • 1 balíček pudingového prášku s vanilkovou príchuťou
  • 250 g jemného nízkotučného tvarohu
  • 100 g kyslej smotany
  • 100 g kryštálového cukru
  • 2 lyžičky vanilínového cukru
  • orieškový krokant na ozdobenie

Postup:

  1. Očistené hrušky pokrájame nadrobno, pridáme 50 g kryštálového cukru, vanilínový cukor, zalejeme 200 ml vody a krátko povaríme, aby hrušky zmäkli.
  2. V 200 ml vody rozmiešame pudingový prášok a pridáme ho k uvareným hruškám. Krátko povaríme.
  3. Tvaroh vymiešame so zvyšným cukrom a kyslou smotanou na hladký krém.
  4. Uvarený hruškový puding rozdelíme do pohárov a necháme vychladnúť.
  5. Na hruškový puding nalejeme vrstvu tvarohového krému a dezert ozdobíme orieškovým krokantom.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Hruškový puding s tvarohovým krémom