Ideálny pre začiatočníčky: Jednoduchý maslový koláč

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Jednoduchý maslový koláč

Potrebujeme:

  • 4 vajcia
  • 280 g práškového cukru
  • 180 g masla
  • 110 ml olivového oleja
  • 150 ml mlieka
  • 400 g hladkej múky
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • nastrúhaná kôra z 1 citróna
  • 500-600 g menšieho hrozna bez jadierok

Postup:

  1. Vajcia vymiešame s cukrom. Pridáme rozpustené, vychladnuté maslo, mlieko, olivový olej, hladkú múku s kypriacim práškom, nastrúhanú citrónovú kôru a dobre premiešame.
  2. Cesto necháme 10 minút postáť. Hlboký, stredne veľký plech na pečenie vymastíme a vysypeme múkou. Do cesta zamiešame väčšiu časť hrozna a cesto roztrieme na plech.
  3. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 170 stupňov Celzia pečieme 7-10 minút. Potom navrch koláča rozložíme zvyšnú časť hrozna, zatlačíme ho jemne do cesta a pečieme 35 až 45 minút.
  4. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom a pokrájame.

Maslový koláč s hroznom

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Ideálny pre začiatočníčky: Jednoduchý maslový koláč
BÁJEČNÁ ŽENA