Stavíme sa, že ste dnes rozmýšľali nad pečením s jablkami

Chuťmeter:
 
20 kúskov
 
Jablková pochúťka

Potrebujeme:

  • 4 vajcia
  •  400 g polohrubej múky
  • 200 g masla
  • 200 g práškového cukru
  •  250 ml kyslej smotany
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 500 g strúhaných jabĺk (to je iba môj odhad
  • v recepte nebolo, pokojne asi aj viac)
  • 1 balíček škoricového cukru
  • mleté vlašské orechy na posypanie

Postup:

  1. Cukor so zmäknutým maslom vymiešame do peny. Pridáme múku, vajcia a prášok do pečiva. Nakoniec do cesta vmiešame smotanu a vypracujeme hladké cesto.
  2. Na plech roztlačíme dve tretiny cesta, na ktoré nanesieme hrubšiu vrstvu strúhaných jabĺk. Posypeme škoricovým cukrom, navrch rozložíme zvyšok cesta a posypeme mletými orechmi. Pečieme vo vyhriatej rúre.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Stavíme sa, že ste dnes rozmýšľali nad pečením s jablkami
Redakcia