Jablkový pohár so sangriou

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Jablkový pohár so sangriou

Potrebujeme:

  • 400 ml sangrie alebo vína
  • 2-3 jablká
  • 100 g práškového cukru
  • 200 g jemného tvarohu
  • 100 g smotany na šľahanie
  • 20 g želatíny
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • citrónovú šťavu

Postup:

  1. Do 150 ml vína dáme napučať želatínu. Do zvyšného vína pridáme práškový cukor, ktorý na miernom ohni necháme rozpustiť. Po vychladnutí primiešame vo víne rozpustenú želatínu.
  2. Jablká umyjeme, osušíme a pokrájame na menšie kúsky. Ochutíme vanilínovým cukrom a pokvapkáme citrónovou šťavou.
  3. Polovicu nakrájaných jabĺk rozdelíme do štyroch misiek alebo pohárov. Na jablká nalejeme ochutené víno so želatínou a dezert odložíme na 30 minút do chladničky.
  4. Tvaroh vymiešame s vanilínovým cukrom, pridáme vyšľahanú smotanu.
  5. Tvarohovú plnku rozotrieme na stuhnutú vínovú časť a na povrchu posypeme zvyšnými jablkami. Podávame vychladené.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Jablkový pohár so sangriou