Jablkový pohár so sangriou
Potrebujeme:
- 400 ml sangrie alebo vína
- 2-3 jablká
- 100 g práškového cukru
- 200 g jemného tvarohu
- 100 g smotany na šľahanie
- 20 g želatíny
- 2 balíčky vanilínového cukru
- citrónovú šťavu
Postup:
- Do 150 ml vína dáme napučať želatínu. Do zvyšného vína pridáme práškový cukor, ktorý na miernom ohni necháme rozpustiť. Po vychladnutí primiešame vo víne rozpustenú želatínu.
- Jablká umyjeme, osušíme a pokrájame na menšie kúsky. Ochutíme vanilínovým cukrom a pokvapkáme citrónovou šťavou.
- Polovicu nakrájaných jabĺk rozdelíme do štyroch misiek alebo pohárov. Na jablká nalejeme ochutené víno so želatínou a dezert odložíme na 30 minút do chladničky.
- Tvaroh vymiešame s vanilínovým cukrom, pridáme vyšľahanú smotanu.
- Tvarohovú plnku rozotrieme na stuhnutú vínovú časť a na povrchu posypeme zvyšnými jablkami. Podávame vychladené.